13 feb 2017

L'hort redueix la depressió en pacients amb esquizofrènia

Un estudi d'una universitat argentina confirma els beneficis de fer hort per persones amb esquizofrènia

L'esquizofrènia és una malaltia incapacitant que altera el projecte de vida tant de qui ho pateix, com els seus familiars, cuidadors i nucli socials del pacient. l'esquizofrènia demostra una evidència clínica de depressió, entre molts altres símptomes. 

Un estudi dut a terme a la Universitat de Buenos Aires (Argentina) i a la Universitat de Magdalena (Colombia) demostra que hi ha millora i disminueixen les puntuacions de depressió en persones amb esquizofrènia paranoide, després d'aplicar l'horticultura terapèutica. 

L'estudi es va fer amb deu homes amb diagnòstic previ d'esquizofrènia, que van estar sotmesos a sessions d'horticultura terapèutica dos cops per setmana durant dos mesos. Durant les sessions, de 60 minuts de durada, l'equip de l'estudi, dirigit per un metge psiquiàtric, demanava als participants que fessin un descans entre mig per tal de reflexionar i retroalimentar l'activitat. D'aquesta forma s'aconseguia reforçar l'entrenament dels processos psicològics bàsics. 

Els resultats obtinguts van demostrar que la depressió disminueix amb la utilització de la horticultura terapèutica com a activitat complementària de la teràpia tradicional utilitzada en aquests pacients.


Per més informació sobre l'estudi visita el següent enllaç a la publicació


Suescun, J., Hernandez, C., Ramirez, Y. & Campo, M. (2014). Variación en los puntajes de depresión en pacientes con diagnóstico de esquizofrenia paranoide luego de intervención con horticultura. Cultura, Educación y Sociedad, 5(1), 45-53.




No hay comentarios:

Publicar un comentario