27 sept 2017

L'horticultura com a tractament complementari en pacients hemiplègics

VOLS SABER COM MILLOREN ELS PACIENTS AMB HEMIPLÈGIA GRÀCIES ALS HORTS?

Un estudi dut a terme en col·laboració amb una Universitat nord-americana i una Universitat Coreana, demostra una millora tant física com psicològica en pacients amb hemiplegia, després de rebre diferents sessions d’horticultura terapèutica.

Aquest estudi es va dur a terme amb 40 persones que havien patit un accident cerebrovascular (26 homes i 14 dones) d’entre 40 i 95 anys. Es van fer dos grups, un control i un experimental. En el grup control es van fer tasques de teràpia ocupacional però no van rebre sessions terapèutiques d’horticultura, mentre que els pacients del grup experimental es van fer vàries sessions d’horticultura.

Un cop finalitzades les sessions, es van passar tests per mesurar els nivells dels efectes psicològics i es va observar que la gran part de pacients havien millorat significativament després de les sessions d’horticultura terapèutica. Es va observar una disminució dels estats depressius, un efecte positiu en les relacions socials, un augment en l’autoestima i autoconfiança, i un creixement dels pensaments positius.

Per resumir, és molt important tenir en compte les teràpies complementàries. Tal com s’ha demostrat en diferents estudis, l’horticultura terapèutica  pot arribar a ser molt beneficiosa en diferents tipus de patologies. Els efectes que produeixen el creixement de les plantes desperten la motivació dels usuaris, els ajuda en la seva autoconfiança, a ser conscients de les seves responsabilitats, a millorar psicològicament i emocionalment. 


Per obtenir més informació sobre aquest estudi, ho podràs trobar en el següent enllaç


Young, M., Soon, G., Mattson, N. & Soon, W. (2010). Effects of Horticultural Ocupational Therapy on the Physical and Psychological Rehabilitations of Patients with Hemiplegia after Stroke. Korean Journal Hort. Sci. Technol. 28(5):884-890. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario