2 may 2017

Ens agrada cuidar (-vos).

Els professionals són l’element més valuós del sistema de serveis socials, sanitaris i educatius, perquè ells mateixos són la principal eina que usen a la seva feina. És sabut que s’enfronten a històries de superació però també de frustració i patiment dia a dia, les quals provoquen estrès i malestar professional. A més, és molt comú que no prenguin consciència de la necessitat de tenir cura cap a ells mateixos.

Carmina Puig Cruells (2015) en el seu article "DIEZ PROPUESTAS PARA CUIDARSE Y CUIDAR EN LAS PROFESIONES SOCIALES. HACIA LA CONSTRUCCIÓN DE UNA CULTURA DEL CUIDADO EN LOS PROFESIONALES" fuig de l’enfoc fisiològic i contribueix al benestar dels treballadors de l'ambit social, ho fa amb una perspectiva sorgida de la supervisió, pretén oferir propostes concretes per afavorir la salut mental dels professionals, per ajudar a prendre consciència de l'esgotament emocional i treballar-hi activament.

Les propostes es fonamenten en tres drets dels professionals que han de mantenir-se en equilibri per tal de sentir benestar professional que permeti dur a terme accions socials adequades: cuidar, cuidar-se, i que et cuidin.



Des de Punt Eco ho sabem, i per això en les nostres sessions d'horticultura social i terapèutica donem importància als cuidadors/es, a més d'atendre als usuaris.  Creiem que ells també gaudeixen de la teràpia mentre acompanyen als usuaris, és una forma d'autocura, sortint de la rutina estressant i posant-se en contacte amb l'entorn natural, que és relaxant. A més, fem formacions als professionals per a que puguin tenir estratègies per dur a terme sessions d'horteràpia ells mateixos. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario