4 oct 2016

Què aporta l'hortoteràpia a la salut mental?

La salut mental s’atribueix a l’estat d’equilibri entre la persona i el seu entorn sociocultural que garanteix la seva participació laboral, intel·lectual i de relacions per aconseguir el màxim benestar i qualitat de vida. 


Resultado de imagen de salut mental


L’horticultura terapèutica ens permet influir en aquests aspectes que milloren la qualitat de vida; augmenta la capacitat de concentració, la sensació de jugar un paper útil en les coses, sentir-se capaç de prendre decisions, sentir-se més feliç... és a dir millora  l’estat d’ànim i  la percepció d’un mateix.

També és una via d'escapament de les pressions de la vida diària. 

Treballar a l’hort brinda un moment de calma i relaxació, que permet allunyar-se per un temps de les preocupacions.



A més, els problemes en salut mental poden portar a l’aïllament social i a la exclusió. Treballar en grup a l’hort ajudarà a disminuir aquests efectes potenciant les relacions socials i el contacte amb els altres.


En definitiva, l’horticultura terapèutica és una bona teràpia per a millorar el benestar, la satisfacció, l’autoconcepte, les habilitats socials i l’autoestima de les persones amb problemes de salut mental. 



Per més informació sobre els beneficis de l'horticultura terapèutica en salut mental, visita el següent recull de literatura científica











No hay comentarios:

Publicar un comentario