16 feb 2016

Horticultura Terapèutica a la Llar-Residència de Sant Joan de Déu


A la Llar-Residència de Sant Joan de Déu a Esplugues de Llobregat (Barcelona), hem iniciat un programa d'horticultura terapèutica per a un grup de 15 persones que formen part de la residència. 


L'objectiu general del programa és el manteniment i la millora de la qualitat de vida dels usuaris de l'hort terapèutic.

Addicionalment s'han definit diversos objectiu específics per al conjunt d'usuaris i finalment s'han definit objectius individuals per a cada un dels usuaris del programa.


Els objectius específics del programa són els següents:

  • Planificar i seqüenciar accions.
  • Millorar les habilitats socials.
  • Millorar en la gestió de conflictes.
  • Generar il·lusió i iniciativa.
  • Millorar en la gestió de l'estrès.
  • Realitzar una activitat física i combatre el sedentarisme.


El projecte es du a terme gràcies a la coordinació de diferents professionals, tant de Punt Eco com del personal de l'equip de Sant Joan de Déu: la neuropsicòloga, l'hortoterapeuta, diversos auxiliars, així com també s'han involucrat altres professionals del centre com la monitora de cuina, entre altres, per tal d'integrar al màxim l'activitat a l'hort en la vida diària de la residencia.



Aquest projecte s'ha fet possible gràcies a la "X Convocatoria de ayuda a proyectos sociales, medioambientales y de cooperación al desarrollo"de DKV Seguros Médicos que ha brindat al centre de Sant Joan de Déu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario