26 nov 2015

Les plantes aromàtiques

Les plantes aromàtiques són plantes molt utilitzades en la cuina mediterrània per les seves característiques aromàtiques i condimentaries. D'altra banda, moltes d'elles tenen capacitat medicinal. 

Alfàbrega: Serveix per a prevenir la caiguda del cabell, per combatre l'halitosi i com a remei per als mals d'estomac, la falta de gana i l'estrenyiment. D'altra banda, ajuda amb els problemes d'insomni. 


Cibulet: És un potent agent antibacterià,també serveix per alleujar les molèsties estomacals, a més a més protegeix de les malalties del cor. Conte proteïnes, fibra, calci, magnesi, sodi, potassi i vitamines A,C,B1 i B9. 



Espígol: Alleuja el mal de cap, preveu l'insomni, combat la caspa i evita la caiguda del cabell, és un gran desintoxicant, té propietats antiinflamatòries i actua com un relaxant per tractar l'ansietat, l'estrès i la depressió.  



Julivert: Purifica els òrgans vitals, ajuda a controlar la hipertensió, enforteix el sistema immunològic, és un gran antioxidant i ens aporta ferro, fòsfor i calci. 


Llorer: Serveix per combatre les malalties respiratòries com la grip, la faringitis i la bronquitis. És un agent antibacterià, té propietats antiinflamatòries, elimina toxines, redueix l'àcid úric, regula el flux menstrual, reactiva el to muscular, alleugera infeccions bucals, redueix l'estrès i la fatiga i és antireumàtic.  


Menta: Beneficia a l'aparell digestiu i funciona contra els dolors produïts per la menstruació. D'altra banda és efectiu per la febre, els còlics, les inflamacions, les migranyes, els mals de cap i problemes bucals. 


Orenga: Conte molts minerals, magnesi, ferro i vitamines K, B6, E i C. Cal afegir que és una gran font d'Omega 3. 

Romaní: Influeix positivament en els trastorns digestius, la gota, l'esgotament nerviós, el mal de cap, els reumatismes, també ajuda amb problemes respiratoris com la tos. És ric en antioxidants. 


Sàlvia: Té efectes sedants i desinfectants, ajuda a combatre els mals de gola i les grips, i és cicatritzant. 


Farigola: Combat les alteracions gàstriques, les infeccions de pell, les irritacions de gola (ronquera, irritació,tos) i els mals de cap.  També activa la circulació sangínia i el sistema nerviós. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario